Sagoböcker

Här får du tips på sagoböcker där du kan fylla på ditt förråd med sagor.

Sagor Att läsa och berätta


En antologi av Hariette Söderblom

Sagor att läsa och berätta

"Boken innehåller ett femtiotal klassiska folksagor och berättelser från olika länder. Utöver folksagor utan kända upphovsmän innehåller boken också ett antal berättelser av nanmgivna, välkända författare som H C Andersen och Elsa Beskow. Här finns sagor med spänning, humor och livserfarenhet. Men också grymma sagor om troll drakar och elaka häxor. Sagorna är avsedda för barngrupper mellan tre och nio år."


Den röda barnkammarboken

av Annika Lundeberg

Den röda barnkammarboken

"Den röda barnkammarboken är fylld av alla de klassiska sagorna som de flesta vuxna känner igen från sin egen barndom med illustrerationer av bland andra Charlotte Ramel, Christina Alvner, Jakob Wegelius och Pija Lindenbaum."

I boken kan du bland andra sagor hitta Stadsmusikanterna från Bremen, Askungen, Vanten, Rödluvan, Bockarna Bruse och Guldlock.


Lilla barnkammarboken:

Sju små sagor

av Flera författare

Lilla barnkammarboken: Sju små sagor

"I "Lilla barnkammarboken: 7 små sagor" hittar du de mest omtyckta klassiska sagorna som "Rödluvan", "Hans och Greta", "Bockarna Bruse" och "Guldlock och de tre björnarna". Alla rikt illustrerade av våra främsta tecknare. Med boken följer en skiva där etablerade artister och skådespelare läser några av sagorna från boken."


Nalle

av Grete Janus Hertz, Mogens Hertz

Nalle

En liten vardagssaga om Nalle som klär på sig, äter och går och lägger sig. Idealisk att med hjälp av rekvisita berätta för de minsta barnen.


Sagan om den lilla lilla gumman

av Elsa Beskow

Sagan om den lilla lila gumman

"1897 gavs bilderboken Sagan om den lilla lilla gumman ut för första gången. Den var en av de allra första helsvenska bilderböckerna, och bygger på en folkliga ramsa. Ramsan skrevs ner och illustrerades av Elsa Beskow, som då var en okänd 23-årig konstnär."