Om Sagotorget

Sagomatta till Bockarna Bruse

Sagotorget startades hösten 2010 och är en hemsida där du som läsare skall kunna hitta allt om sagor.

Jag som driver sidan heter Carina Bernhardsson och arbetar som förskollärare på en mångkulturell förskola i Gislaved. I mitt arbete använder jag mig mycket av sagoberättande, dels för att jag tycker att det är språkutvecklande och dels för att det är så roligt att berätta.

Eftersom jag arbetar på en förskola där de flesta barnen har annat hemspråk än svenska och barnen är i de lägre förskoleåldrarna använder jag mig mycket av olika sorters rekvisita för att åskådliggöra det jag berättar. En del material har jag gjort själv och den del material är sådant som förskolan har köpt in.

Det är ibland svårt att få idéer för hur jag själv kan göra material till mina sagor och det kan också vara svårt att hitta färdiga sagosatser/sagofigurer till det jag vill berätta. Det var så min idé om en komplett sagosida föddes: det saknas en hemsida där man kan hitta allt som har med sagor att göra och där man på ett enkelt sätt kan hitta var man kan köpa (eller få idéer till hur man själv kan tillverka) allt sorts material man behöver till sagoberättandet

Därför är min ambition att den här sidan skall bli en inspiration för alla er som tycker om att berätta sagor för barn, antingen du har det som yrke eller om du berättar för dina barn eller barnbarn.