Guldlock

Guldlock

Guldlock och de tre björnarna är en saga som även ganska små barn kan lyssna till. Här får du exempel på hur du tillverkar material till sagan. Vill du ha en utförligare beskrivning och fler bilder på rekvisitan här ovan så klickar du här.


Guldlock och björnarna

Som Guldlock kan du egentligen använda vilken liten docka som helst. Det är lätt att hitta små billiga dockor i second-handaffärer. Det går att byta både hår och kläder om du inte tycker att det passar men det kan ju vara bra om hon i storlek passar någorlunda bra ihop med stolarna och sängarna.

Björnar finns det också hur många som helst, både på loppis och i leksaksaffärer (och överallt annars också!). Just i rekvisitan på bilden här ovan har jag lyckats hitta tre björnar i ungefär samma färg men det är inte nödvändigt för sagan.


Stolarna och bordet

Det kan ju vara roligt om du lyckas hitta en hård stol till pappa, en mjuk stol till pappa och en"lagom" stol till lilla björn. I rekvisitan ovan är ett benpar på lilla björns stol löstagbart för att stolen skall kunna "gå sönder" när guldlock sitter på den.


Sängarna

Sängarna i rekvisitan här ovanför är lite pilliga att göra men de behöver inte vara så utförliga. Det går att ta små lådor som du bara bäddar i med små tygbitar. Huvudsaken är väl att de är i tre storlekar och att den minsta passar Guldlock.


Gröt, skålar och skedar

Du kan säkert hitta små skålar och skedar, antingen på loppis eller där man kan köpa miniatyrer för till exempel dockskåp men det är lätt att göra av cernitlera. Då kan du också göra gröt i skålarna. Titta här för att se hur du kan göra.


Historien bakom Guldlock

Här kan du läsa vad det står om Guldlock i Wikipedia.


Text till Guldlock och de tre björnarna

Om du vill se min text till Guldlock klickar du här. Du får gärna ladda ner den.