Sagan om den lilla lilla gumman

Rekvisita till Lilla lilla gumman

Sagan om den lilla lilla gumman är skriven av Elsa Beskow. Den bygger på en saga eller ramsa som Elsa Beskow hörde som barn. Om du klickar här kan du läsa om hur rekvisitan här ovanför är gjord.


Gumman

Som den lilla gumman kan du använda nästan vilken liten docka som helst. Det går att göra om en liten tomtegumma eller använda en liten landskapsdocka eller folkdräktsdocka, de köper man billigt på någon loppis.


Bordet, stolen och pallen

Det som är svårast att hitta när det gäller gummans möbler är pallen. Om du inte hittar någon pall kan du knipsa eller såga av ryggstödet på en liten trästol och eventuellt såga av benen så att pallen blir lägre än stolen.


Kon och katten

Kor är ganska lätt att hitta i olika set med bondgårdsdjur eller så går det att köpa kor styckvis i välsorterade leksaksaffärer. Katter kan vara lite svårare att få tag på men du tillverkar ganska lätt en liten katt själv med plastlera som du bränner i en vanlig ugn.


Stävan

Stäven är den delen i rekvisitan som är svårast att få tag på. Kanske att det kan finnas någon liten stäva i trä på någon loppis men oftast är de större så att de inte passar till liten rekvisita. Men du gör ganska enkelt stävan av plastlera som du bränner i en vanlig ugn.


Sagan om den lilla lilla gumman kan du köpa på Bokus.
Sagan om den lilla lilla gumman